vrijdag, september 20, 2019

Zondag 15 januari 2017 om 11.15 uur stipt begon de uitzending van Waterlandse Zaken live vanuit Beuqz Eten en Drinken op de Middendam in Monnickendam. Het is de derde uitzending met aan de stamtafel van Patty en Bert weer nieuwe gasten met nieuwe verhalen: Emmy de Boer en Martine Thijs met Peter Faber en Marten Horjus. Een mooie mix van ondernemen en cultuur.

Waterlandse Zaken geeft ondernemers uit onze gemeente een platform om hun kijk op het bedrijfsleven en andere onderwerpen die in de gemeente leven, te geven. Zo vertelt Emmy in prachtig zondagse klederdracht over haar rol als gastvrouw bij Taverne de Visscher en de activiteiten die ze zoal op Marken onderneemt.

Martine is HR manager bij Henri Willig kaas uit Katwoude. Henri Willig kaas is een grote onderneming met bijna 400 medewerkers en als personeelsmanager heeft zij de handen vol aan werving en selectie voor de vacatures in de kaasmakerijen en de winkels Cheese & More en hoe met de Henri Willig Academy mensen worden opgeleid en bijgeschoold.  Marten is in onze omgeving bekend als schrijver, acteur, zanger en gitarist. En organisator van het Rommelpotten evenement op Dikke Dinsdag, 28 februari. Bekend acteur van toneel, film en theater en 14 jaar in Monnickendam gewoond, helpt Peter Faber kinderen en volwassenen door aan zelfvertrouwen en daadkracht te bouwen. Ik kan ‘t, ik wil ‘t, ik doe ‘t. NU! En dat begint bij het opstaan al.

In de uitzendingen van Waterlandse Zaken is ook altijd live muziek. Dit keer treedt de jonge (10 jaar) Gio Nijenhuijs op. Hij heeft eind 2016 de Talent Award van de Nederlandse Gitaarschool gewonnen. Hij speelt elektrisch gitaar en laat iedereen genieten van Johnny be good, Malaquena en One. Heel mooi, onthoud zijn naam!