vrijdag, september 20, 2019

Op 11 september was de eerste uitzending van Waterlandse Zaken, het nieuwe programma van omroep PIM. Ondernemers Rob van Duuren van de Volendam-Marken Express en Janine Klein van Taal & Tekstbureau Spelvaut zaten aan tafel samen met modefotografe en eigenaresse van Colourfool Agency Lutske Veenstra en acteur Marc Klein Essink. Allen wonend in Waterland.

Janine heeft net een nieuw blad op de markt gebracht en wacht op de eerste druk van Waterland Werkt dat eens per kwartaal op de mat valt bij ondernemers in Waterland. Lutske maakt naast modereportages ook kunstfoto’s zoals de serie Liefde, Balans en Vertrouwen en werkt samen met o.a. de Stadskapper aan Trinity. Marc heeft zijn hart verpand aan kleine kernen en heeft in Broek in Waterland en Monnickendam gewoond en woont nu in Zuiderwoude. Live muziek werd weer top verzorgd door Vincent Koerse en Rick Lagrand van Vleppyie Auwers die het door hen zelf geschreven Waterlandse Volkslied ten gehore brachten, gevolgd door een speciaal voor deze dag geschreven nummer: Marken Express. Rob van Duuren haastte zich te zeggen dat hij er niet voor betaald had, maar het een prachtig lied vond.

Elke gast nam een voorwerp mee waar hij of zij iets speciaals mee heeft om het gesprek mee te beginnen. Zo weten we nu dat Janine koelkastmagneten verzameld, Rob vindt met zijn ijsmuts dat winkels als Deen wat flexibeler met hun assortiment moeten omgaan (pepernoten bij een hittegolf), Marc’s hamer heeft hij nog van zijn vader gekregen als symbool voor het creëren en inrichten van je eigen leven en Lutske nam haar eerste fotocamera’s mee. Zonder lenzen want met de opbrengst van de verkoop ervan kocht ze een nieuwe camera.

Met elke gast werd apart gesproken en het tweede deel van de uitzending was een tafelgesprek met onderwerpen als Zakendoen, Kunst en Cultuur en Lef & Vertrouwen.